Indlæg

Undgå 5 fatale brølere i strategiimplementering

Vil du vide hvilke brølere du absolut IKKE skal begå, når det handler om at implementere strategien? Og vil du vide hvad du skal gøre i stedet?

Her får du de 5 brølere:

De 5 FATALE BRØLERE er:

  1. Strategien udarbejdes bag lukkede døre
  2. Strategien sætter ikke retning
  3. Strategien kommunikeres kun én gang
  4. Ingen løbende opfølgning og tilpasning
  5. De forkerte mennesker på de forkerte pladser

Hvad skal du så gøre i stedet? Det giver måske sig selv, men her kommer alligevel mine korte svar. Vil du mere i dybden, så har jeg skrevet en artikel om hver brøler.

GØR SÅDAN: 

  1. Alle skal involveres! Måske er det umuligt at tage alle med, fordi det er en stor virksomhed! Mit argument vil være at det bestemt ikke er umuligt. Det kræver blot ledelse at få input fra alle. Du vil sikkert argumentere for at det kommer til at tage for meget tid? Men hvad vil det ikke koste, hvis dine medarbejdere langt fra dig, ikke får givet deres input og beslutningerne der trffes, træffes på et forkert grundlag?
  2. Sørg for at strategien sætter retning. Det skal være let for alle at omsætte strategien i deres hverdag. Den skal kunne gøre til og fravalg lette.
  3. Kommunikér igen og igen! Vi får så meget input konstant, at vi glemmer – også den mest fantastiske strategiudrulning.
  4. Følg op og tag strategien seriøst. Der er en grund til at have en strategi – det er jo en plan for fremtiden. Uden den, så har virksomheden måske sket ikke en fremtid.
  5. Uden dygtige mennesker kan strategien ikke implementeres og leve. Sørg derfor for at ansætte de rigtige kompetencer i de rigtige roller.

Nysgerrig? Så tag endelig fat I mig. Jeg hjælper gerne med at skabe en skarp plan, så du kan få succes.

 

Kommentarer lukket til Undgå 5 fatale brølere i strategiimplementering